Βιωματική Ψυχολογία

και

βιωματικός τουρισμός

 

της Ιωάννας Ν. Τριπερίνα
Ψυχολόγου BSc MSc

 

 

Υπηρεσίες | Βιογραφικό | Άρθρα | Επικοινωνία

 

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Πώς άρχισαν όλα

Περιπατητική Ψυχολογία: οι διαδρομές μας στη Θήβα

Φωτογραφικά Άλμπουμ και άλλα δημοσιεύματά μας

Βιωματικός Τουρισμός: Θεωρία και Εφαρμογές

Οι καμπάνιες μας για τη βιωματική ψυχολογία και το βιωματικό τουρισμό

 

  2023, Τα είδη του Βιωματικού Τουρισμού μας

 

  2022, Περιηγητική Ψυχολογία


  2021, Φιλοσοφική Ψυχολογία και Τέχνη

 

  2020, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Σχεδιασμός

 

  2019, Κορινθιακός Κόλπος: I have a dream...

 

  2018, Νέοι σε πόλεις που αλλάζουν

 

  2017, Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού και Ανάπτυξης

 

Χάρτες Στερεάς Ελλάδας και Βοιωτίας

 

 

_____________________

Πώς άρχισαν όλα

 

Ζήσε όμορφα μια  άσχημη(;) πόλη

Real Life Experiences in Thebes

 

 

Το 2010 που επέστρεψα για να ζήσω και πάλι στη Θήβα μετά από 20 χρόνια απουσίας, είδα μια πόλη που είχε αλλάξει κάπως από την παλιά που γνώριζα, αλλά, ακόμα, σαν κόρη ταπεινή αγνοούσε την ομορφιά της (για να μην πω ότι τη μισούσε). Την ομορφιά της την ανακάλυψα στους επτά της λόφους τους οποίους ανεβήκαμε με τα παιδιά του Συναισθηματικού Παιχνιδοσχολείου και τους γονείς τους, κάνοντας βιωματικό παιχνίδι. Οι λόφοι μας έδωσαν άλλον αέρα και έμπνευση να ζήσουμε την πόλη και τις δυνατότητές της μέσα στο χρόνο. Είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και χαρά να βλέπεις την πόλη σου σαν τουρίστας, με τα μάτια των παιδιών στην προοπτική του μέλλοντός τους. Το 2018 μου είχε φανεί ότι η πόλη κοκορευόταν σαν ξιπασμένη κόρη. Σκεφτόμουν τότε ότι η Θήβα όμορφη δεν είναι, αλλά έχει ομορφιές. Να τις συμπεριλάβω σε ένα βίντεο που έφτιαξα φυσικά και δεν κατάφερα, γιατί οι ομορφιές της είναι στις στιγμές της, στους ανθρώπους και στα έργα τους. Εξάλλου, κινηματογραφιστής δεν είμαι. Ως ψυχολόγος εργάζομαι με τους ανθρώπους για τους ίδιους και τα έργα τους. Σε αυτούς και σε αυτά προσβλέπουμε για να ομορφύνουμε τον τόπο μας και τη ζωή μας μέσα σε αυτόν.

copyright and video credit (2.8.18), Ιωάννα Ν. Τριπερίνα.

 

 

_____________________

Περιπατητική Ψυχολογία

 

Από το 2010 έως σήμερα έχουμε "χαράξει" τουλάχιστον πέντε διαδρομές στη Θήβα, τις οποίες περπατάμε συνομιλώντας με τον εαυτό μας, τους άλλους και την πόλη. Η κάθε μία έχει τη δική της φιλοσοφία και από αυτές έχουν ξεκινήσει πολλές ιστορίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την πόλη μας, ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς της σεργιανώντας την. Όταν ήμουν μικρή έλεγα πως πρέπει να γκρεμιστεί και να ξαναχτιστεί η πόλη μας. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα ότι μπορεί να είναι μπερδεμένη, χαοτική η δομή της, αλλά βγαίνει άκρη και είναι σπουδαία. Σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερο από ένα μπερδεμένο κουβάρι να λύνεται το νήμα, παρά να το παίρνουμε έτοιμο και μάλιστα σε "πλεκτό μηχανής". Γάτες και κουβάρια που ξεμπερδεύονται δείτε τα εδώ.

 

Διαδρομή Χρυσορρόα

Οιδίποδος (Κεντρική Πλατεία Θήβας, Ναός Αγίου Ιωάννη Καλοκτένη, Παλαιό Δημαρχείο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, Ομολοΐδες Πύλες)

Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα προς Αυλίδος (Μικρό και Μεγάλο Καστέλλι, Θολωτοί Τάφοι Ετεοκλή και Πολυνείκη, Μικρό Θέατρο, Σχολικά κτήρια)

Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα προς Αναπαύσεως (ΚΤΕΛ, Ηλέκτρες Πύλες, Σπίτι/Ναός Ηρακλή, Δημαρχείο, Λόφος Ισμηνίου Απόλλωνα, Ναός Απόλλωνα, Ναός Ευαγγελιστή Λουκά, προς Μοσχοπόδι)

Σημειώσεις:

Το Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα εκτείνεται από την οδό Εστίας (Ηλέκτρες Πύλες, ΚΤΕΛ) έως την οδό Τσεβά – Αυλίδος (Πυροσβεστική Υπηρεσία), με συνολικό εμβαδόν 20.950 τ.μ.. Αποτελεί περιοχή μετάβασης από το λόφο της Καδμείας (μέσω της Οδού Οιδίποδος, από την Κεντρική Πλατεία, Παλαιό Δημαρχείο, σημερινή Δημοτική Βιβλιοθήκη) τόσο δεξιά προς το Δημαρχείο όσο και αριστερά προς το 2ο Γυμνάσιο. Επίσης, περιοχή μετάβασης από το λόφο της Καδμείας προς το λόφο του Ισμηνίου Απόλλωνα (δεξιά) και προς τους λόφους Μικρού και Μεγάλου Καστελλίου (αριστερά). Έτσι συνδέονται οι τέσσερις λόφοι μεταξύ τους! Για εμάς παραμένει ανοιχτό το έργο της σύνδεσης των επτά λόφων της Θήβας, για την οποία το δικό μας έργο κάνει μία πρόταση. Το βιοκλιματικό πάρκο ολοκληρώθηκε το 2016. Στην αρχαιότητα στη θέση του έρεε ο ποταμός Ισμηνός ο Χρυσορρόας, που στην κοίτη του μπορούσε να βρει κανείς ατόφιο χρυσάφι.

Το σχολικό συγκρότημα στα Καστέλλια είναι έργο του Πάτροκλου Καραντινού, του 1948. Ο αρχιτέκτων εισήγαγε στην ελληνική αρχιτεκτονική το ρεύμα του μοντερνισμού. Στην περίπτωση του σχολείου στη Θήβα διατάσσει τις 12 αίθουσες διδασκαλίας ως ανεξάρτητες μονάδες σε τρία επίπεδα. Οι αίθουσες αυτές συνδέονται διαμέσου μιας στοάς με τις πτέρυγες που στεγάζουν άλλες λειτουργίες του συγκροτήματος.
(πηγή wikipedia.org)
Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεναγούν οι καθηγητές τους μαθητές σε ένα σχολείο και να τους γνωστοποιούν την αρχιτεκτονική του. Έτσι τους ενθαρρύνουν να το εκτιμήσουν και να το αξιοποιήσουν πολύπλευρα.

Ο ιερός ναός Ευαγγελιστή Λουκά, αρχιτεκτονικά ανήκει στον τύπο του σύνθετου σταυροειδή εγγεγραμμένου με τρούλο. Στην κόγχη του βόρειου τοίχου έχει τοποθετηθεί τμήμα μαρμάρινου επιστυλίου τέμπλου του 10ου-11ου αι. μ.Χ. Ενώ στο διακονικό σώζεται μαρμάρινη σαρκοφάγος του 2ου μ.Χ, όπου πιστεύεται ότι τάφηκε ο Ευαγγελιστής. Η μαρμάρινη λάρνακα που περιείχε το σεπτό σώμα του έχει, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση τη «δύναμη» να γιατρεύει κάθε ασθένεια, ιδίως τις νόσους των ματιών, σε όσους προσκυνούν με πίστη. Εξωτερικά του ναού, αποκαλύφθηκε η κόγχη παλαιοχριστιανικής βασιλικής καθώς και τμήμα της αρχαίας οχύρωσης της πόλης. Στον αύλειο χώρο του ναού λειτουργούσε έως πρόσφατα νεκροταφείο της πόλης. Σήμερα σώζονται αξιόλογα ταφικά μνημεία Τήνιων γλυπτών του 19ου και 20ου αι. (πηγή: visitthiva.gr).

 

Διαδρομή Καδμείας

Πινδάρου: Νεοκλασικά κτήρια, Προτομή Πίνδαρου, Μυκηναϊκό Ανάκτορο, Δωμάτιο Θησαυρού, Άγιος Γεώργιος, Πνευματικό Κέντρο.

(Λοξοδρομώντας προς την Πελοπίδου θα βρείτε την Οπλοθήκη.)

Θρεψιάδου: Μεσαιωνικός Πύργος, Αρχαιολογικό Μουσείο, Ακρόπολη Καδμείας.

Λουκά Μπέλλου: Συνεδριακό Κέντρο, Δημοτική Αγορά.

Αντιγόνης: Πούρος, Οιωνοσκοπείο Τειρεσία, Νηίτες Πύλες.

Επαμεινώνδου (πεζόδρομος) : Κεντρική Πλατεία, Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης, Δημοτική Βιβλιοθήκη) και στις καθέτους: Οιδίποδος, Δίρκης, Π. Δράκου.

Κάδμου. Λοξοδρομώντας από την Κάδμου προς τη μία κατεύθυνση θα βρείτε τη Μητρόπολη και προς την άλλη κατεύθυνση τον Άγιο Δημήτριο - Μεγάλη Παναγία.

Αγίας Τριάδας (είναι η συνέχεια της Κύπρου στο χάρτη).

Σημειώσεις:

Σπάνιες φωτογραφίες του 1950 από το αρχείο Φωτο Καραχλή με την κεντρική πλατεία και το θρυλικό ρολόι του Α-Γιάννη που το γκρέμισαν, λένε, γιατί ενοχλούσε τους ενοίκους γειτονικού ξενοδοχείου.

Στον Πούρο λέγεται ότι βρισκόταν οιωνοσκοπείο του μάντη Τειρεσία, του περίφημου μάντη της ελληνικής μυθολογίας που συναντάμε στην Αντιγόνη του Σοφοκλή (όπως και στον Οιδίποδα Τύραννο). Στη σύγχρονη πόλη η οδός Αντιγόνης οδηγεί στο ...μαντείο.

Το Ηρώον της πόλης είναι στο προαύλιο του ναού Αγίου Γεωργίου, και δίπλα το συνεδριακό κέντρο, βυζαντινά ευρήματα, η προτομή Π. Πουλιόπουλου, το πνευματικό κέντρο (παλιό νοσοκομείο) και φυσικά το Αρχαιολογικό Μουσείο.

 

Διαδρομή Αμφίου

Πινδάρου (Άγιος Γεώργιος, Πνευματικό Κέντρο)

Θρεψιάδου (Μεσαιωνικός Πύργος, Αρχαιολογικό Μουσείο, Βορραίες Πύλες, Συνεδριακό Κέντρο, Ωδείο, Λόφος Αμφίου, Τάφος Αμφίονος και Ζήθου, Βρύσες)

Λαΐου (πρώην Αγίου Αθανασίου)

Χρυσοστόμου Σμύρνης - πρώην Αγίου Αθανασίου (Προσφυγικός Συνοικισμός, ο οποίος φιλοξένησε 307 από τις 1369 οικογένειες που ήρθαν στη Θήβα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.)

Αυλίδος (Σχολικό Συγκρότημα του 1948 – αρχιτέκτων Πάτροκλος Καραντινός, Φυλακές Τρύφωνα και εκκλησάκι)

Τσεβά (Προιτίδες Πύλες)

 

Διαδρομή Ισμηνού

Ακολουθούμε το ρέμα του Ισμηνού ποταμού (Αγιάννη Καλοκτένη).

Από την Αγίου Νικολάου και Οπλαρχηγού Βόγκλη (το αστέρι στο δεύτερο χάρτη) κάνουμε δεξιά για να φτάσουμε στον παλιό Νερόμυλο του Κολιγιάννη, τα παλιά γεφυράκια, το εκκλησάκι του Αγιάννη.

Από την Αγίου Νικολάου και Οπλαρχηγού Βόγκλη κάνουμε αριστερά για να φτάσουμε στον παλιό Νερόμυλο του Κοφίνη και μετά από πολύ δρόμο (δύσβατο ή κλειστό σε κάποια σημεία), στον παλιό Νερόμυλο του Βυλλιώτη και την Κρήνη του Οιδίποδα στους Αγίους Θεωδώρους.

 Σημειώσεις:

ΙΣΜΗΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
(αναμνήσεις και βιώματά μου)
Ως τα τέλη της δεκαετίας του εβδομήντα, στη γειτονιά μας των Παλαιών Σφαγείων, από το Μοσχοπόδι (στρατόπεδο) έως τους Αγίους Θεοδώρους, κυλούσε ένα ποταμάκι, ο Αγιάννης. Αυτό που βλέπαμε εμείς, τα μικρά παιδιά, ήταν
• μια σειρά από παλιούς νερόμυλους (ερείπια) που παλιότερα άλεθαν δημητριακά (του Κολιγιάννη, του Κομίνη, του Βυλλιώτη),
• γεφυράκια που παλιότερα γινόταν εκτροπή του νερού για άδρευση αγροτικών καλλιεργειών, χρήση στην κτηνοτροφία, υφαντουργία, βυρσοδεψία, και
• κρήνες για την πλύση ρούχων και την λήψη / μεταφορά νερού για οικιακή χρήση (αυτές τις βλέπαμε με τα μάτια της φαντασίας, μας τις περιέγραφε η μητέρα μου, υπήρχαν παλιότερα).
Όλα αυτά ανήκαν σε μια εποχή που τελείωνε λόγω της εκβιομηχάνισης - μόλις που προλάβαμε εμείς οι μικροί να πάρουμε μία ιδέα. 
Τι έκανε το νερό του Αγιαννιού να στερέψει;
Η αλόγιστη εκμετάλλευση από δουλειούχους (ιδιοκτήτες πηγών και υδραγωγείων), πηγαδάδες, γαιοκτήμονες, κτηνοτρόφους, και άλλους βιοτέχνες της εποχής; Η κλιματική αλλαγή; Κάτι άλλο;

Το δάσος του Μοσχοποδίου απλώνεται πάνω στα υψώματα Μεγάλη και Μικρή Ψηλόραχη (στο κέντρο), τον λόφο Κουμέρκι (βόρεια) και το ύψωμα Σωρός (547 μ., στα ανατολικά). Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, το Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" και ο Ξενώνας είναι τα ωραιότερα αξιοθέατα του. Το Στρατόπεδο Θήβας, Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού, διαθέτει εκτάσεις του δάσους.

 

Διαδρομή Κολωνακίου Αγίας Τριάδας

Συμβολή Επαμεινώνδου και Πινδάρου (Άγαλμα Επαμεινώνδα)

Σπηλιώτη

Αγίας Τριάδος

Ηρακλέους (Ύψιστες Πύλες, Μυκηναϊκό Νεκροταφείο Κολωνακίου, Δεξαμενή)

Λοξής Φάλαγγος

Νότια Περιφερειακή Οδός Θήβας (Λόφος Αγίας Τριάδος και εκκλησάκι)

Προς βορρά: Κρήνη της Δίκρης, Κρηναίες Πύλες, Ναός Αγίου Δημητρίου – Μεγάλη Παναγία

Προς Νοτιοανατολικά (Ελευσίνα): Στάδιο και ΤΕΙ

 

Άλλες διαδρομές:

- Ναός Αγίου Νικολάου και Ρούφου, Δικαστήρια, Βυζαντινή Θήβα, Θερινός Κινηματογράφος Σόνια, ΣΦΕ.

- Σιδηροδρομικός Σταθμός

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι διαδρομές έχουν σημεία επαφής μεταξύ τους, τα οποία είναι σημειωμένα στους χάρτες με ένα μπλε Χ. Έτσι, όλες μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους αποτελώντας μεγαλύτερες διαδρομές.

 

copyright and photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 2010 - 2022.

 

 

 

_____________________

Φωτογραφικά Άλμπουμ και άλλα δημοσιεύματά μας

 

 

Άλμπουμ φωτογραφιών από τις διαδρομές μας με το Συναισθηματικό Παιχνιδοσχολείο:

 

Διαδρομές στο χρόνο και στον τόπο της Θήβας

 

Οι ταξιδιώτες του Συναισθηματικού Παιχνιδοσχολείου στην πόλη των Θηβών

 

Ελικώνας, Πρόδρομος, Σαράντι, Κορινθιακό Κόλπος ως βιωματικοί προορισμοί

 

Το Κατώι του Κολιού, βιωματικός χώρος, Πρόδρομος Βοιωτίας

 

 

Επισκεφτείτε ακόμα:

9muses9gifts on Instagram, and the hashtags  #futurepolisINT  #corinthiangulfclevercareer #psy_art_clevercareer

 

 

Ημερολόγιο Πόλης, clevercareer project 2017 της Ι.Ν.Τριπερίνα

#intripwalkstalkscity on Facebook / στο διαδίκτυο

Περιδιαβαίνοντας και Συνομιλώντας στη μικρή μας πόλη*

*κάθε μικρή πόλη, κάθε πόλη, ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι μια μικρή πόλη...

 

 

Κατακτητές της Θήβας: Παιχνίδι Πόλης (pdf)

Δημοσίευση e-book της Ι.Ν.Τριπερίνα, 3 Αυγούστου 2013 στο διαδίκτυο

Η βιωματική ψυχοσυναισθηματική προσέγγιση μιας πόλης και η προσπάθεια να την κάνουμε καλύτερη μέσω του παιχνιδιού με βιωματικούς περιπάτους και δράσεις συναισθηματικού ακτιβισμού

εφαρμογή του Συναισθηματικού Παιχνιδοσχολείου

 

 

Μοσχοπόδι Θηβών Δημοσίευμα από το μέλλον στο instagram

#thebes #greece #moschopodi #forest #futurepolisINT #experiential #tourism #experience #design #9muses9gifts #clevercareer #mentalhealth as a matter of #culture

copyright and photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 5 Φεβρουαρίου 2021.

 

 

Ισμηνός Ποταμός Θηβών Δημοσίευμα στο instagram

copyright and photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 6 Οκτωβρίου 2021.

 

 

 

 

_____________________

Βιωματικός Τουρισμός: Θεωρία και Εφαρμογές

 

με συστημική προσέγγιση

για την ενοποίηση όλων των μορφών τουρισμού

μέσω δραστηριοτήτων βιωματικής μάθησης και ανάπτυξης

με σκοπό την ψυχική ευημερία των ταξιδιωτών.

 

Η επιστήμη, η φύση, η τεχνολογία, η τέχνη και η δημιουργικότητα ενώνονται για να χαράξουν τους δρόμους που συνδέουν τόπους της Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας βιωματικές διαδρομές για να αποκτήσει ο ταξιδιώτης αυθεντικές εμπειρίες. Η περιήγηση αποκτά θέμα ανάλογο με τα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες και τους στόχους του ταξιδιώτη και φτιάχνεται στα μέτρα του, προσφέροντάς του τη δυνατότητα να μάθει και να καλλιεργήσει την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα του. Το ταξίδι σχηματίζεται από ένα βιωματικό παιχνίδι, πολιτιστικό – οικολογικό – αθλητικό – αρχαιολογικό – θρησκευτικό – αστρονομικό – γαστρονομικό και οινογευστικό, που παρακινεί ανθρώπους κάθε ηλικίας (παιδιά, ενηλίκους, τρίτη ηλικία) να γνωρίσουν τον τόπο, τον εαυτό τους, τους άλλους και τον κόσμο. Συνδεόντας το ανθρωπιστικό και κοινωνικό (τα αρχέτυπα της παιδικότητας, του ανδρισμού, της θηλυκότητας, του έρωτα, του γάμου, του θανάτου) με το οικονομικό και το περιβαλλοντικό στοιχείο, προσφέρονται βιώματα για τους περιηγητές που καλλιεργούν την προσωπικότητα, την ομαδικότητα και το κοινοτικό πνεύμα. Έτσι, με συστημική προσέγγιση, προάγεται η βιωματική διάσταση του τουρισμού με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε επιμέρους τόπου.

 

Τα ταξίδια μας είναι η εφαρμογή και η έμπνευση των μελετών μας.

Η φωτεινή πλευρά της ψυχής:

Οι εννέα μούσες, τα εννέα χαρίσματα και οι εννέα ευφυΐες αποτελούν τους τομείς του ερευνητικού μας ενδιαφέροντος από το οποίο πηγάζουν οι εφαρμογές μας.

Στις μελέτες μας διαφαίνονται εννέα είδη νοημοσύνης, σε συνάφεια με ένα στάδιο της θεωρίας της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Gardner (1983), καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Harvard, σε συνάφεια με τις Εννέα Μούσες της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας και τις χάρες που διέθετε η κάθε μία, καθώς και σε συνάφεια με τις χάρες που αναφέρονται στην Α' προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου (ιβ:8-10) ως οι Εννέα Χάρες του Πνεύματος (πβ. και Τρεις Ιεράρχες, ως σύμβολο σύζευξης Ελληνισμού και Χριστιανισμού, ισότητας και ενότητας).

Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής:

Στις μελέτες μας δεν παραλείπουμε να ρίχνουμε φως και στο σκοτάδι της ψυχής, μιας και το ένα είναι η άλλη πλευρά του άλλου. Η "σκοτεινή τριάδα" της προσωπικότητας του Del Paulhus (1998), καθηγητή στο Πανεπιστήμιο British Columbia, έχουμε παρατηρήσει ότι έχει συνάφεια με τις τρεις σκοτεινές θεότητες της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας, την Εκάτη, την Άρτεμη και την Περσεφόνη, καθώς και με τα πάθη της ψυχής, όπως περιγράφονται στα πατερικά κείμενα του Μάξιμου του Ομολογητή τον 6ο μ. Χ. αιώνα.
Στην εποχή μας η Ψυχολογική Αναγέννηση του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος και του Ορθόδοξου Χριστιανικού Πνεύματος έχει μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον για τους τομείς της ψυχοθεραπείας, της εξελικτικής, της παιδαγωγικής και άλλων κλάδων της ψυχολογίας, και με αυτό ασχολούμαστε από το 2010 ως σήμερα (Ι. Ν. Τριπερίνα).

 

 

 

Real Life Experiences in Central Greece (Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια)

 

 

 

Real Life Experiences in Viotia

 

 

 

_____________________

Οι καμπάνιες μας για τη βιωματική ψυχολογία και το βιωματικό τουρισμό

Our Campaigns

 

 

_____________________

2023

 

Τα είδη του Βιωματικού Τουρισμού μας

 

Κοκοδό: Οινοτουρισμός - Σημείο εκκίνησης στον Πρόδρομο Βοιωτίας για πρόσβαση στον Κορινθιακό Κόλπο και στην Κεντρική Ελλάδα-Αττική.

 

 

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Μάιος 2023.

Κι άλλες δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

με θέμα την επιχειρηματικότητα των νέων με έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον (και τα φυσικά συναισθήματα).

copyright and photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Μάιος 2023.

 

Αθήνα: Ο τουρισμός (ο ορισμός του τουρισμού)

Υπό κατασκευή

copyright and photo/video credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Δεκέμβριος 2023.

 

Παροναξία: Ψυχολογικός τουρισμός

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and photo/video credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Δεκέμβριος 2023.


Αίγινα: Θρησκευτικός τουρισμός

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and photo/video credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Μάιος 2023.

 

Ναύπλιο: Εκπαιδευτικός τουρισμός

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and video/photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Απρίλιος 2023.

 

Θήβα: Αρχαιολογικός, ιστορικός, θρησκευτικός και γαστρονομικός τουρισμός

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Απρίλιος 2023.

 

Ιταλία: Ευρωπαϊκός εκπαιδευτικός τουρισμός

Εννέα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Μάρτιος 2023.

 

Ελευσίνα: Πολιτιστικός τουρισμός

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and photo/video credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Φεβρουάριος 2023.

 

Καλάβρυτα, Φαράγγι Βουραϊκού, Λίμνη Δόξα: Περιηγητικός τουρισμός

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and photo/video credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ιανουάριος 2023.

 

 _____________________

2022

 

Περιηγητική Ψυχολογία

"Περιηγητική Ψυχολογία" είναι η άποψή μας, εντελώς υποκειμενική, για τον τόπο που επισκεφτήκαμε, για την ιστορία του, για τους ανθρώπους του, τον τρόπο της ζωής τους και τη νοοτροπία τους στο διάβα του χρόνου και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή του ταξιδιού.
Απορρέει από την τάση μας για περιπέτεια και σε κάποιον βαθμό για φυγή από τη σύγχρονη ζωή, τον άμετρο πολιτισμό, και τη ρουτίνα. 
Κι όπως έλεγε και ο Νικόλας ο Άσημος, είναι για όλους τους αυτοεξόριστους, που αναζητούν ανυπότακτες ματιές στον κόσμο.
Αν η ταξιδιωτική λογοτεχνία έχει εκλείψει ως είδος, η περιηγητική ψυχολογία δεν θα πάψει ποτέ να προσελκύει τους ανθρώπους, οι οποίοι θα τρέφουν πάντα ένα προσωπικό ενδιαφέρον για τα μικρά και μεγάλα ταξίδια και μια επιθυμία για το πλησίασμα του άλλου. Η περιηγητική ψυχολογία συγκεντρώνει βιογραφικά, ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά, θρησκευτικά, αρχιτεκτονικά, εμπορικά, οικονομικά, γεωγραφικά, γαστρονομικά, φυσιολατρικά, κ.α. στοιχεία μέσα από την υποκειμενική ματιά του περιηγητή που θεραπεύει και θεραπεύεται.

 

Η ιδέα αποκτά την εφαρμογή της σε τουλάχιστον τέσσερις προορισμούς μέσα στο 2022: Βοιωτία, Κωνσταντινούπολη, Σαντορίνη, Ρόδος.

 

Διαβάστε για τη σύζευξη της περιηγητικής ψυχολογίας με τη δημιουργική ψυχολογική γραφή.

 

copyright Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 12 Σεπτεμβρίου 2022.

 

 

Θαλασσινή Ελλάδα

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and video/photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 2022.

 

 

Ρόδος

Συνεδριακός τουρισμός

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

copyright and video/photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 4-11 Οκτωβρίου 2022.

 

 

Σαντορίνη

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

Εν αρχή ην ο λόγος.
Και μετά ο τόπος και ο χρόνος.
Ιωάννειες περιηγήσεις με συναισθηματικές αποκαλύψεις και ανακαλύψεις. Όταν σε λένε Τριπερίνα (Trip) είσαι προορισμένη για Τριπερίνεια ταξίδια.
Το πριν και το μετά. Γιατί κάτι μπορεί να βρεθεί, μόνο εκεί που χάθηκε.
Αυτό το ταξίδι στη Σαντορίνη έγινε για κάποια ζευγάρια που κάποτε ξεκίνησαν τον έγγαμο βίο τους μέσα σε ένα ονειρεμένο περιβάλλον, κι ύστερα μεταφέρθηκαν στην πραγματικότητα της συζυγίας τους.
Περπατήσαμε τα μονοπάτια της Σαντορίνης, σαν να περπατάμε τα μονοπάτια της ζωής, του ρεαλισμού της ζωής, όχι των προσδοκιών μας. Αν και αυτές, οι προσδοκίες, μάς απασχόλησαν, όσο και η ματαίωσή τους.
Το νησί της Σαντορίνης που είναι το φόντο κάθε εργένικου ξεφαντώματος και κάθε ονειρεμένου γάμου, έγινε για εμάς δρόμοι, δύσβατα μονοπάτια με παιδιά, θαλασσινές διαδρομές με κυμματισμούς (συγκρούσεις, κρίσεις, διαζύγια), που τολμήσαμε να τα τραβήξουμε τώρα αλλιώς, με νέα προοπτική. Από τη στατικότητα και την απολυτότητα του "είμαι", περάσαμε στην ευελιξία της κίνησης, στην προσαρμοστικότητα της αλλαγής του "γίνομαι".
 

"Γι’ αυτό διαλέγουμε συχνά ένα χώρο στενό που να μας προστατεύει απ’ το ίδιο μας το απέραντο.
Κ’ ίσως γι’ αυτό κάθομαι εδώ, σε τούτο το παράθυρο να βλέπω τα νωπά χνάρια απ’ τις πατούσες του βαρκάρη πάνω στις πλάκες της προκυμαίας να σβήνουν λίγο - λίγο σα μια σειρά μικρά στενόμακρα φεγγάρια μέσα σ’ ένα παραμύθι.
Κι ούτε που καταλαβαίνω πια τίποτα κι ούτε που προσπαθώ να καταλάβω."
Γιάννης Ρίτσος, «Τέταρτη Διάσταση».

Αλλά όταν μας επιβάλλουν ένα χώρο στενό για να μας προστατεύσουν, τότε επιθυμούμε το απέραντο.
Κ’ ίσως γι’ αυτό τώρα καθόμαστε εδώ, σε τούτο το παράθυρο ("ν' αρμέγουμε με τα μάτια μας το φως της οικουμένης"), ν' αγναντεύουμε το Αιγαίο πέλαγος με τα ηφαίστεια και τα νησιά του. Αργότερα θα το βλέπουμε μόνο πίσω από τα παραθύρια της μνήμης μας.
Χειμώνας θα 'ρθεί.
Θα είμαστε κλεισμένοι σε μια πόλη με ψηλά κτίρια ή σε ένα χωριό με χαμηλά σπιτάκια. 
Κι ούτε που θα έχουμε καταλάβει τίποτα και θα προσπαθούμε να καταλάβουμε. Και δεν θα καταλαβαίνουμε και δεν θα μας καταλαβαίνουν.
Το απέραντο θα μας παρηγορεί και θα μας δίνει θάρρος.

#περιηγητικήψυχολογία #experientialpsychology #xtourism #creativepsywriting
#Σαντορίνη #Κυκλάδες #Αιγαίο #Ελλάδα #Santorini #Hellas #Greece #Aegean #Cyclades
#walkinggreece #walkingsantorini #walkingtherapy #walkingandtalking #keepwalking
#clevercareer_psychology #ioannatriperina
 

copyright and video/photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 17-29 Σεπτεμβρίου 2022.

 

 

Κωνσταντινούπολη

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

Κάθε αρχή θέλει το βλέμμα στραμμένο μπροστά για ό,τι σχεδιάζουμε και πίσω για ό,τι μάθαμε ως τώρα.
Εδώ θα βρείτε εικόνες και κείμενα από ένα ταξίδι στις ρίζες και στις γραμμές των οριζόντων.
#Κωνσταντινούπολη
#100χρόνιαμνήμης

#οδικόταξίδι
#περιηγητικήψυχολογία

#clevercareer_psychology

copyright and photo credit Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 6-12 Αυγούστου 2022.

 

 

Βοιωτία

Δώδεκα συνολικά αναρτήσεις - η πρώτη εδώ στο instagram (βλ. από πάνω προς τα κάτω)

Η Βοιωτία τα έχει όλα, όσον αφορά στο φυσικό περιβάλλον, στην ποικιλομορφία του, ενώ βρίσκεται σε κομβικό σημείο, σταυροδρόμι, πέρασμα για όλες τις κατευθύνσεις. Άραγε να το αγνοούν οι πολλοί ή να μην ενδιαφέρονται; Ή μήπως το ξέρουν ήδη και έχουν επαναπαυτεί στις δάφνες τους; Τα πλεονεκτήματα δεν έχουν αξιοποιηθεί για τους Βοιωτούς πολίτες, για τους οποίους οι ελλείψεις είναι πολλές και χρειάζεται εγρήγορση για διεκδικήσεις.
Εμείς οι Βοιωτοί, πάντως, έχουμε πολλές Βοιωτικές μέριμνες στη βιοτή μας, για να κάνουμε λογοπαίγνιο. Με αγάπη για τον τόπο μας προσπαθούμε ο καθένας από το μετερίζι του να συμβάλλουμε στην πρόοδό του. Εργαζόμαστε για την ψυχή του τόπου.
#Βοιωτία #Ελλάδα #Greece
#clevercareer_psychology
#ioannatriperina
#mentalhealth #ψυχικήυγεία #πρόσωπα #ομάδες #οργανώσεις
#futurepolisINT

Περιηγήσεις στη Θήβα:

Άλμπουμ φωτογραφιών και εδώ οι επτά συνοικίες και εδώ οι επτά λόφοι.

Μια διεισδυτική ματιά στην πόλη με αγαπημένα μέρη, ανθρώπους και ιστορίες μέσα στο χρόνο.

An immersive way of seeing the city with favorite places, people and stories through time.

Επιχειρώ την ερμηνεία της πόλης μέσα από την προσωπική αφήγηση και τη συλλογική μνήμη, από την αρχαιότητα και τους νεότερους χρόνους ως σήμερα. Με απασχολεί η εσωτερική μετανάστευση, η προσφυγιά, η βιομηχανική ανάπτυξη, η εργασιακή πραγματικότητα, η σχέση της πόλης με το ένδοξο αρχαίο και βυζαντινό παρελθόν της, και κυρίως η σχέση της πόλης με τις κοινότητες των ανθρώπων της.

copyright Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 22 Ιουλίου 2022.

 

 

Ακριτικά Νησιά

Τι γίνεται στα ακριτικά νησιά μας όταν φεύγουν οι τουρίστες;

"Οι «Islanders» είναι αυτοί που μένουν όταν τα μιλιούνια των επισκεπτών επιστρέφουν στις πόλεις τους, όταν τα νησιά αναμετρώνται με την οντότητά τους, την ερημιά και τη μοναξιά του χειμώνα τους. Είναι αυτοί που προσμετρώνται στην απογραφή ως μόνιμοι κάτοικοι. Ως γενναίοι." πηγή

"Ο στόχος του προγράμματος της Επιτροπής Ακριτικών Νησίδων του International Hellenic Association είναι να καταδείξει ότι με σωστή μεθόδευση, προγραμματισμό και προ πάντων συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, είναι δυνατόν η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει πρότυπο για την επίλυση του σύνθετου εγχειρήματος για ανάπτυξη και επανεγκατάσταση των εγκαταλειμμένων από το επίσημο κράτος τόπων." πηγή

"Στις μοναδικές με παιδιά οικογένειες που ζουν στα σύνορα, όπως η Γαύδος, τι είδους κίνητρα θα πρέπει να δίδονται; Κίνητρα να φεύγουν, να εγκαταλείπουν τον ακριτικό αυτό τόπο, που συνειδητά επέλεξαν να χτίσουν τις ζωές τους ή κίνητρα να μείνουν, να φυλάξουν τον τόπο, να τον κρατούν ζωντανό; Και εάν αναγκαστούν να φύγουν, να ξεριζωθούν, από τα σύνορα, από τον τόπο τους, ποιοι θα κατοικήσουν σε αυτόν;" πηγή

"Την εποχή του 5G και «cloud technology» όχι μόνο είναι δυνατή η εξ αποστάσεως δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά επιβάλλεται η εφαρμογή της σε όλες τις ακριτικές περιοχές." πηγή

Έχω κάνει εξ αποστάσεως ψυχοεκπαίδευση σε μόνιμους κατοίκους νησιών, στα πλαίσια προγραμμάτων που έκανε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς παλιότερα. Θα ήθελα να κάνω και στους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών!

Ακριτικά Ελληνικά νησιά με κάτω από 1.200 κατοίκους:

#Φούρνοι, #ΆγιοςΜηνάς και #Θύμαινα της Ικαρίας, #Ικαρία

#ΆγιοςΕυστράτιος της Λήμνου, #Λήμνος

#Σαμιοπούλα της Σάμου, #Σάμος

#Οινούσσες, #Ψαρά και Αντίψαρα της Χίου, #Χίος

#Αγαθονήσι, Καλόλιμνος, Πλάτη, Τέλενδος, Ψέριμος, #Λειψοί, Φαρμακονήσι, #Αρκοί και Μαράθι ή Μάραθος της Καλύμνου, #Κάλυμνος

#Σαρία και #Κάσος της Καρπάθου, #Κάρπαθος

#Μεγίστη (#Καστελόριζο), #Τήλος και #Χάλκη της Ρόδου, #Ρόδος

#Γυαλί και #Νίσυρος της Κω, #Κως

#Γαύδος των Χανίων, #Χανιά

Ερεικούσσα, Μαθράκι και #Οθωνοί της Κέρκυρας. #Κέρκυρα

 

copyright Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, 20 Αυγούστου 2022.

 

 

 

 

_____________________

2021

Φιλοσοφική Ψυχολογία και Τέχνη

 

 

Γυναίκα και Εγκλεισμός

 

"Οι φάσεις της σελήνης και της μπουγάδας".

Ένα φρεσκοπλυμένο βιωματικό παιχνίδι που πραγματεύεται φωτεινές και σκοτεινές έννοιες:

- Λόγος και Ελευθερία 

- Χρόνος και Πόλη

- Πατέρας και Κόρη

- Ήθος και Ηθική

- Έρως και Θάνατος

 

#9muses9gifts #experience #design #experiencedesign #clevercareer #mentalhealth #groupdynamic #greece #culture #tourism #discourse #freedom #chronos #polis #father #daughter #ethos #ethics #eros #thanatos

#psy_art_clevercareer on instagram

 

copyright 30.12.20, I.N.T.

 

Σωκράτης και Κομφούκιος - Ελλάδα και Κίνα

 

Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας-Κίνας το 2021, και ως εναρκτήρια εκδήλωση του έτους, προγραμματίζεται τον Μάιο η αποκάλυψη των αγαλμάτων του Σωκράτη και του Κομφούκιου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών. 

Το γλυπτό με τίτλο «Σωκράτης και Κομφούκιος: Μια συνάντηση» είναι έργο και δωρεά του Διευθυντή του Εθνικού Μουσείου Τέχνης της Κίνας (NAMOC) Wu Weishan.

 

Δελτίο Τύπου ΥΠΠΟΑ

 

Κομφούκιος και Σωκράτης. Η αντίληψη για την αυτοπραγμάτωση και την επιμέλεια της ψυχής
 

#9muses9gifts #experience #design #experiencedesign #mentalhealth #clevercareer #china #greece #culture #tourism #socrates

#psy_art_clevercareer on instagram

 

copyright 28.1.21, I.N.T.

 

 

 

_____________________

2020

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Σχεδιασμός

 

Η τακτική της Ελλάδας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε πολλές παρθένες μέχρι πρότινος κορυφογραμμές, αιτιολογείται κατά κάποιον τρόπο από αυτό το open psychological science paper: Ερευνητές μελετώντας τη λήψη αποφάσεων διαπιστώνουν ότι σε καταστάσεις όπου η βλάβη είναι αναπόφευκτη, οι άνθρωποι προσπαθούν με συνέπεια να μεγιστοποιήσουν το κοινωνικό όφελος, παρά να ελαχιστοποιήσουν το ποσό της ζημίας που προκαλείται.

Η λήψη αποφάσεων όμως δεν αφορά μόνο το εδώ και τώρα, αλλά αξιολογείται βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Επίσης, η πραγματική ζωή δεν έχει διλήμματα, αλλά υπάρχουν συνήθως εναλλακτικές.

 

Moral Choice When Harming Is Unavoidable


Helicon Mount, Corinthian Gulf, 12.9.20 στο instagram.

 

Θίσβη. Τούτος ο τόπος είναι αγροτικός, βιομηχανικός, αρχαιολογικός, βυζαντινός, τουριστικός, στρατηγικός, ενεργειακός, ιστορικός, καλλιτεχνικός. Έχει την εύνοια των Μουσών, αλλά δεν το ξέρει. Βιώνει την αντίφαση: από τη μια φτώχια και μετανάστευση, από την άλλη βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αιολικά πάρκα, μέσα σε παρθένο φυσικό περιβάλλον με βιοποικιλότητα.

Θίσβη στο instagram    εδώ    εδώ    εδώ

 

Εάν ένα σπίτι, ένα πάρκο, ένα νοσοκομείο, ένας χώρος εργασίας, ένα σχολείο, μια γειτονιά, ένα προϊόν ή μία υπηρεσία, έχουν σχεδιαστεί χωρίς κριτήρια βιωσιμότητας (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βιοκλιματισμός, ανακύκλωση) και δεν εξυπηρετούν και εμπνέουν τους ανθρώπους που τα ζουν, τότε θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. Η Περιβαλλοντική Ψυχολογία, η Οικολογική Ψυχολογία, η Γνωστική Νευροεπιστήμη, η Ψυχολογία Ανθρωπίνων Παραγόντων και η Βιωματική Ψυχολογία προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που χρειάζονται για να υλοποιηθεί ο περιβαλλοντοκεντρικός ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός.

 

Δονκιχωτισμός και Περιβαλλοντική Ψυχολογία, Οικολογική Ψυχολογία, Ψυχολογία Ανθρωπίνων Παραγόντων, Κυβερνοψυχολογία, Βιωματική Ψυχολογία

-Για κοίτα εκεί κάτω, φίλε Σάντσο Πάντσα, μας παρουσιάζονται τριάντα ή και παραπάνω, θεόρατοι γίγαντες, που μαζί τους λογαριάζω να ανοίξω πόλεμο και να τους πάρω ολονών την ζωή. Γιατί τούτος ο πόλεμος είναι δίκαιος, κι είναι μεγάλη υπηρεσία στο Θεό να ξεκάνει κανείς τέτοια κακή φύτρα από το πρόσωπο της γης.
- Ποιους γίγαντες; Είπε ο Σάντσος Πάντσας.
- Εκείνους που βλέπεις εκεί, αποκρίθηκε ο κύριός του, με τα μακριά χέρια.
-Πρόσεξε αφεντικό, αποκρίθηκε ο Σάντσος, γιατί αυτά που φαίνονται εκεί κάτω δεν είναι γίγαντες, παρά μόνο ανεμόμυλοι. Κι αυτά που τους φαίνονται σαν χέρια είναι οι φτερούγες τους που γυρνώντας στο φύσημα του αγέρα κάνουνε να δουλεύει η μυλόπετρα.
Δον Κιχώτης, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, 1605
Και πού να 'ξερες Σάντσο μου, 200-300 χρόνια μετά οι γίγαντες είναι σαν πύργοι του Άιφελ, αγκυλωτοί πυλώνες ρεύματος υψηλής τάσης, και 400 χρόνια μετά οι γίγαντες είναι βουνογδάρτες, κι εκείνα που μοιάζουν με χέρια είναι οι λεπίδες τους που σχίζουν τον αέρα και τον κάνουν ρεύμα, να κινείται ο κόσμος όλος. Να μην σου πω για οπτικές ίνες, 5G, δορυφόρους... αόρατος κόσμος, πλέον, Σάντσο μου.
Πού είναι ο Δον Κιχώτης (που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, θεωρώντας το δικαιοσύνη, και όχι τρέλα ή ουτοπία) να ξεκάνει τέτοια κακή φύτρα από το πρόσωπο της γης;
Κακή;
Αρνούμαστε τον πολιτισμό για χάρη της φύσης;
Προτιμούμε τα όνειρα από την τεχνολογία;
Είμαστε περισσότερο ιδεαλιστές παρά υλιστές;
Ή μήπως είμαστε τεχνοφοβικοί;
Όχι, Σάντσο μου, τεχνοφιλικοί είμαστε, αρκεί να εξυπηρετεί τους ανθρώπους η τεχνολογία και όχι να την υπηρετούν οι άνθρωποι.

17.2.21 στο instagram

 

Ο τόπος μας #9muses9gifts

#futurepolisINT project by #clevercareer

#technophobia #technophilia

#experiencedesign #environment #humanfactors #experience #cyberpsychology #ecopsycology

#industrial #revolution #strategy #design #energy #history #art #mentalhealth as a matter of #culture

 

copyright 2020, I.N.T.

 

 

 

_____________________

2019

Κορινθιακός Κόλπος: I have a dream...

 

Ιδέα στο instagram (αιώνια)

 

Ιδέα στο instagram (η μνήμη)

 

Έχω όνειρο να απλωθώ στις θάλασσες. Να πιάσω θαλασσινό οικόπεδο. Να στήσω βάρκα πάνω του. Να απλώνω δίχτυα για φαί. Να φωτίζομαι από τα αστέρια. Να ακούω τη μουσική των κυμάτων. Να με πνίγει η φουρτούνα και να με ανασταίνει η μπουνάτσα. Να ζήσω τη θάλασσα, πριν τον χωροταξικό σχεδιασμό της, πριν να γεμίσει κι αυτή ανεμογεννήτριες, πριν γίνουν οι εγκαταστάσεις της μπλε ενέργειας. Τι άλλο θα μένει μετά;
(Ο ουρανός!)

instagram 16.2.21 (η μέρα που μαρτύρησα το όνειρό μου)

 

#corinthiangulfclevercareer on instagram

Διαδραστικός Χάρτης Κορινθιακού Κόλπου

Προορισμός: Κορινθιακός Κόλπος (video)

 

copyright 2019, I.N.T.

 

 

 

_____________________

2018

Νέοι σε πόλεις που αλλάζουν

 

 

World Mental Health Day 2018 "Young people and mental health in a changing world"

 

Νέοι σε πόλεις που αλλάζουν: αστικός εξευγενισμός, κατοικία, βιωματικός τουρισμός εδώ (on instagram)

 

Young Adults in fast changing cities.

Urban gentrification, home, experiential tourism.

 

#mentalhealth #mentalhealthday #worldmentalhealthday #letstalk #depression #suiside #prevention #work #unemployment #entrepreneurship #city #gentrification #tourism #experience #home #adolescence #youth #youngadults #help #selfhelp #psychology #clevercareer #ψυχικήυγεία #νεοι

 

copyright 10.10.18, I.N.T.

 

 

 

_____________________

2017

Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού και Ανάπτυξης

United Nations declares 2017 as the International Year of Sustainable Tourism for Development:

Δελτίο Τύπου

Τα Ηνωμένα Έθνη συστήνουν: "Γνωρίστε τους ανθρώπους του κόσμου, ενημερωθείτε για την πλούσια κληρονομιά διαφορετικών πολιτισμών, εκτιμήστε τις διαφορετικές αξίες των πολιτισμών, συνεισφέρετε έτσι στην ενδυνάμωση της παγκόσμιας ειρήνης."

 

Project  Experience  Cuba  

 

on Instagram 1

 

on Instagram 2

 

on Instagram 3

 

 

 

 

 

 

_____________________

Χάρτες

 

 

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ και ΑΤΤΙΚΗ (περικυκλωμένες)

 

 

 

 

ΒΟΙΩΤΙΑ

 

 

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Με κέντρο τον Πρόδρομο Βοιωτίας εξερευνούμε μια/δυο φορές το μήνα τις περιοχές γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο, την Κεντρική Ελλάδα (22 νομούς) και την Αττική.
Μια/δυο φορές το χρόνο κάνουμε πιο μακρινές εξερευνήσεις στα Νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.
Ελάχιστα είναι έως τώρα τα διηπειρωτικά μας ταξίδια, αλλά ευελπιστούμε σε περισσότερα.

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας.
 

 

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος BSc MSc

αρ.αδείας: 3750/19.5.97

 

Έδρα CleverCareer: Γληνού Δημ. 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα | T. +302262302619 | K. +306977702872

gmail: ioannatriperina

www.clevercareer.gr

 

copyright Ι.Ν.Τ, 2000-2023

 

 

Υπηρεσίες | Βιογραφικό | Άρθρα | Επικοινωνία

 

Χαιρόμαστε να συνδεθούμε μαζί σας