Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος BSc MSc αρ. αδ. 3750/19.5.97

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα

 

Η Ιωάννα Ν. Τριπερίνα είναι Ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών.

 

 

 

Ψυχοθεραπεία

Έχει εκπαιδευτεί στις Γνωσιακές Ψυχοθεραπείες στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ, 2003).

Από το 1997 μέχρι σήμερα, στα πλαίσια της εικοσαετούς και πλέον ψυχοθεραπευτικής εμπειρίας της, έχει ασχοληθεί με τη θεραπεία του άγχους, της κατάθλιψης, των κρίσεων πανικού, του νευρωτισμού, των εθισμών και ειδικά των ψηφιακών, των προβλημάτων σχέσεων, και τη συμβουλευτική καριέρας, την καλλιέργεια της συναισθηματικής ευφυίας, την ψυχολογική αποκατάσταση χρόνιων ασθενειών, εργαζόμενη με πρόσωπα, ζευγάρια, οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενηλίκους, ατομικά, σε ζεύγη, ομαδικά. Η θεραπευτική της προσέγγιση είναι συνθετική, συνδυάζοντας τη γνωσιακή, την αναλυτική, τη συστημική, τη βιωματική σχολή, με τον δικό της χαρακτήρα.

 

 Εργασιακή & Οργανωσιακή Ψυχολογία

Αξιοποιώντας το μεταπτυχιακό της στην Οργανωσιακή και Εργασιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας Κάρντιφ, τη διπλωματική της εργασία με θέμα "Οργανωσιακό Κλίμα και Δέσμευση στην Ελληνική Κατασκευαστική Βιομηχανία" και το βιβλίο της "Διαχείριση Καριέρας και Απόδοσης" μαζί με άλλες ενδιαφέρουσες μελέτες και εκδόσεις, πρωτοπόρησε τη δεκαετία 2000-2010, στις εφαρμογές της ψυχολογίας σε ελληνικές, κυπριακές και πολυεθνικές εταιρείες.

Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχολογική εξέταση και αξιολόγηση από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία (BPS, 1998).

Είναι ιδρυτικό μέλος του Special Group in Psychological Coaching (SGPC) της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS, 2002) και παρέχει υπηρεσίες ψυχολογικού coaching.

Συγκεντρώνοντας την εμπειρία της σε οργανώσεις-ιδρύματα:

1. Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (1976-1990 ως μαθήτρια, και 2012-σήμερα ως μητέρα)

2. Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας (1995-1996 πρακτική άσκηση και διπλωματική εργασία για το πτυχίο ψυχολογίας)

3. Βιομηχανίες (1997-1998 έρευνα πεδίου για το μεταπτυχιακό δίπλωμα)

4. Κατάστημα Κράτησης Γυναικών (2011-2016 παροχή υπηρεσιών ψυχολόγου)

5. Δημόσιο Νοσοκομείο (2018-2019 μακροχρόνια νοσηλεία συγγενή πρώτου βαθμού)

μελετά την ιδρυματοποίηση και την αποιδρυματοποίηση, και σκιαγραφεί μορφές κοινωνικής οργάνωσης που μπορούν να επιτρέψουν στον άνθρωπο να αισθανεί δημιουργικός και ισορροπημένος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποιδρυματοποίησης προέκυψε η (αντισταθμιστική στην ιδρυματοποίηση) δημιουργία του Συναισθηματικού Παιχνιδοσχολείου και άλλων εγχειρημάτων.

Παρέχει συμβουλές και εξειδικευμένες υπηρεσίες σε start-ups, ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις.

 

 Εκπαίδευση Ενηλίκων

Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων δια ζώσης και εξ αποστάσεως, από το 1997 έως σήμερα, και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Τα έκπαιδευτικά της θέματα: Επικοινωνία, Συναισθηματική Ευφυία, Διαχείριση Στρες, Ηγεσία και Συνεργασία, Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Συμβούλων, Σχολές Γονέων κ.α.

 

 Δικανική Ψυχολογία

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος με κρατούμενες στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα Θηβών (2011-2016), είναι πραγματογνώμονας στα Δικαστήρια Θηβών (2016-σήμερα) και συνεργάζεται με νομικούς λειτουργούς και φορείς δια βίου μάθησης.

 

 Παιδοψυχολογία

Η πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας και στην Παιδόπολη Αλίμου Άγιος Ανδρέας, για την απόκτηση του πτυχίου Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποτέλεσε τη βάση της εμπειρίας στην διαγνωστική και θεραπευτική εργασία με παιδιά, ενώ την ίδια περίοδο η πτυχιακή της εργασία με θέμα "Κοινωνικές Δεξιότητες και Προβλήματα Συμπεριφοράς Παιδιών σε χώρους παιδικής προστασίας" αξιολογήθηκε με Άριστα. Αργότερα, δημιουργώντας το Συναισθηματικό Παιχνιδοσχολείο μελέτησε την παιδική ηλικία και εξέλιξε την παιγνιοθεραπεία με τον δικό της τρόπο.

 

 Έρευνα και Καινοτομία

Έχει πρωτοπορήσει σε ερευνητικά ψυχολογικά έργα (επιχειρησιακά εργαλεία "CleverTOOLS") και στην δημιουργική ψυχολογική γραφή (psy_art κλπ.).

Έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό εμπειρίας (experience designer):

Έχει σχεδιάσει καινοτόμα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για επιχειρήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Είναι η δημιουργός του Συναισθηματικού Παιχνιδοσχολείου, μια προσέγγιση του αρχέγονου, του μύθου, της πόλης, μια αναλυτική εργασία και δυναμική εφαρμογή.

Έχει μελετήσει και οργανώσει πρωτότυπες εφαρμογές βιωματικού τουρισμού (9muses9gifts) στη Στερεά Ελλάδα και στον κόσμο.

 

Απολογισμός του έργου της ψυχολόγου Ι.Ν.Τριπερίνα ανά δεκαετία:

 

1970-1990

 

1990-2000

 

2000-2010

 

2010-2020

 

2020-2030

 

copyright 4/1/20, I.N.Τριπερίνα

 

 

Ιωάννα Ν. Τριπερίνα, Ψυχολόγος BSc MSc

Έδρα CleverCareer: Γληνού Δημ. 38, 32200 Θήβα, Βοιωτία, Ελλάδα | T. +302262302619 | K. +306977702872

gmail: ioannatriperina

www.clevercareer.gr, copyright Ι.Ν.Τ, 2000-2020

 

 

Συνδεθείτε μαζί μας